Др Лазић одликован орденом "Крст Милосрђа"

Др Миодраг Лазић је као хирург добровољац боравио у Српском Сарајеву, Илиџа, где је водио Српску ратну болницу од 01.09.1992. до 01.02.1996.године. За то време је кроз болницу прошло око 15.000 рањеника и имао преко 3.500 операција у општој анестезији.

Одликован је од Патријарха Српког Павла 1994.год.орденом Светог Саве и од стране Војске Републике Српске медаљом Милан Тепић за храброст.

Након 20 година од завршетка рата у Босни и Херцеговини, на Дан Републике Српске 09.01.2016.год. Председник Републике Српске, Милан Додик га је одликовао орденом "Крст Милосрђа".Овај орден је понос за њега а и за Клинички Центар Ниш одакле је уз одобрење Клиничког Центра, боравио у Републици Српској.

У пригодном говору Председник Републике Српске, Милорад Додик,се захвалио Др Миодрагу Лазићу на свему што је учинио за Републику Српску и уједно се захвалио Клиничком Центру Ниш, чији је хирург и који је у то време дао подршку Др Лазићу да борави и на простору Републике Српске.

У име Клиничког Центра Ниш и своје лично име честитам Др Лазићу на добијеном одликовању.

 

 директор
Проф др Зоран Радовановић

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш