Жаклини Пајевић статуа "Милена Тијанић"

Жаклина Пајевић, главна сестра Клинике за гастроентерологију и хепатологију награђена је статуом “Милена Тијанић”. Ово признање даје Висока здравствена школа струковних студија у Београду за допринос у образовању и едукацији медицинских сестара у пракси.
Медицинска сестра из Ниша најбоља у Србији

Заслужна сам вероватно јер сам током свог радног стажа у Клиничком центру едуковала велики бројх сестара, на шта сам врло поносна. Ово је велика сатисфакција и награда за мој труд”, рекла је сестра Пајевић.

Као медицинска сестра у Клиничком центру ради већ 28 година, а на позицији главне сестре на гастроентерологији је од 2005. године.

Велика је част радити у инситуцији терцијалне здравствене заштите, у нишком Клиничком центру. Овде своје знање можете да поделите са колегиницама, а нарочито је важно да учите оне којима то буде прво радно место. Морате да се потрудите да едукујете сав тај кадар”, додала је.

Традиционална награда статуа “Милена Тијанић” додељује се медицинској сестри у Србији која на конкурсу задовољи све критеријуме Високе здравствене школе.

"Ценили смо дугогодишње радно искуство, образовање и професионалну компетенцију. Он је својим радом допринела развоју струке пратећи савремене токове сестринства. Помогла је увођењу новина, побољшању услова за рад сестара, као и боравку пацијената у установи", стоји образложењу комисије.

Колеге и пацијенти убудуће могу да очекују још више подршке и помоћи, додала је сестра Пајевић.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш