АПОТЕКА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ У НОВОМ ПРОСТОРУ - ПО НАЈМОДЕРНИЈИМ СВЕТСКИМ СТАНДАРДИМА

Осим Центара за радиологију, медицинску биохемију, Ургентног центра и свих хируршких и интернистичких Клиника нишког Клиничког центра, које су након отварања нове зграде пресељене у скоро 50 хиљада квадратних метара и запослени у Центру за медицинско снабдевање, односно Централној апотеци Клиничког центра Ниш добило је готово четири пута већи простор за рад, из којег ће медицинским средствима снабдевати све Клинике у центру.

Како наводе надлежни у Централној апотеци, до недавно је њих двадесетак радило у простору од непуних триста квадрата, док су сада просторије распоређене на више од хиљаду метара квадратних, што ће према њиховим речима умногоме олакшати рад и ефикасност ове службе.

- Ми смо заиста поносни на ово што је Ниш и сви пацијенти који гравитирају ка нашем Клиничком центру добили , а пре свега, ако гледамо наш Центар и све људе који раде у њему, не само да ће нам бити комфорније већ ћемо моћи и ефикасније и брже да снабдевамо све Клинике, притом мислим и на оне које су у старој и на оне које су у новоизграђеној згради, где смо и ми, истиче др Јасмина Петровић, директорка Центра за медицинско снабдевање.

Подсећамо, Клиничка апотека је формирана 1990. године у време формирања Клиничког центра Ниш са задатком да континуирано снабдева организационе јединице Клиничког центра лековима и санитетским материјалом. Након тога, формиран је Центар за медицинско снабдевање као организациона јединица, која се бави, осим снабдевања Клиника лековима и медицинским потрошним материјалом данас бави и израдом магистралних препарата.

       
       
       
 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш