ПЕТИ ПУТ ЗАРЕДОМ, БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У НИШКОМ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ

У недељу, 28. јануара, у периоду од 08 до 16 сати, пети пут заредом, без заказивања, сви заинтересовани грађани, моћи ће да у нишком Клиничком центру Ниш, обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, предвиђено је да се у амбулантама нове зграде Клиничког центра обаве ултразвучни прегледи абдомена, у Центру за радиологију старог дела Установе радиће се преглед дојки апаратом за мамографију, а у Центру за нуклеарну медицину анализа крви на тумор маркере гастроинтестиналног тракта и то ЦЕА и Ца19-9.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању у просторијама нове зграде Клиничког центра, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и евентуално лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Републике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, тако да су ови прегледи намењени свим грађанима, без обзира на статус њиховог здравственог осигурања.

С поштовањем,
Управа Клиничког центра Ниш

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш