У НОВИМ САЛАМА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА ОПЕРИСАО И ПРОФ.ДР ТОМИСЛАВ РАНЂЕЛОВИЋ- ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ДИГЕСТИВНИХ ХИРУРГА У ЗЕМЉИ

Професор др Томислав Ранђеловић, један од водећих стручњака у хирургији желуца и једњака у земљи, шеф Наставне базе Катедре за хирургију на Медицинском факултету у Београду, који своје умеће скалпелом доказује дуже од три деценије, крајем прошле недеље, оперисао је и у новој згради нишког Клиничког центра.

Проф.др Ранђеловић обавио је врло компликовану интервенцију и у једној од 17 најмодерније опремељених операционих сала нове зграде Клиничког центра Ниш.

Уз асистенцију својих колега, лекара специјалиста нишког Клиничког центра, овај еминентни стручњак обавио је „субтоталну езофагектомију“, због карцинома дисталног једњака код пацијента средњих година, а сам оперативни захват трајао је више сати и завршен је успешно.

Први човек ове Клиничког центра Ниш, проф.др Зоран Радовановић, навео је да му је драго што све више врхунских стручњака долази у операционе сале овог здравственог центра, који је постао референтна установа за читав регион.

- Ово је још један доказ да је Ниш и читав регион, изградњом и опремањем новог простора добио безграничне могућности за пружање здравствених услуга, и могу рећи да ми је заиста част што је још једно велико име у свету хирургије и медицине уопште, изразио жељу да оперише у нашој сали, истакао је генерални директор, проф.др Радовановић.

Подсетимо, у најсавременије опремљеним салама КЦ Ниш, недавно је оперисао и академик, проф.др Зоран Кривокапић, један од најеминентнијих колоректалних хирурга у земљи и свету, а равнодушни, када је реч о условима које сада ова здравствена Установа има, нису остали ни проф.др Даница Грујичић, један од најбољих неурохирурга у Србији, као ни проф.др Ђорђе Ћулафић, Републички координатор за трансплантацију, који су такође, недавно посетили новоизграђену зграду нишког Клиничког центра.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш