ШЕСТИ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ

Акција, бесплатних превентивних прегледа у нишком Клиничком центру, бити одржана сутра, у недељу, 25.02. у времену од 08 – 16 сати.

Сви заинтересовани грађани, моћи ће да обаве кардиолошке и офтамолошке прегледе, као и лабораторијске анализе- мерење нивоа шећера у крви и анализе крви на тумор маркере простате(ПСА) за мушкарце, и тумор маркере јајника (ЦА 125) за жене.

Кардиолошки прегеди ће се обављати у специјалистичким амбуланатама у новој згради Клиничког центра, у Центру за радиологију (УЛАЗ СА ГЛАВНОГ СТЕПЕНИШТА).

Сви заинтересовани за очни преглед, исти могу обавити у специјалистичким амбуланатама Клинике за очне болести, у старом делу наше здравствене Установе.

Лабораторијске анализе крви, такође ће се обављати у старом делу Клиничког центра, и то: тумор маркери јајника (ЦА 125) у просторијама зграде Нуклеарне медицине, док ће се анализе крви за проверу нивоа шећера у крви и тумор маркери простате (ПСА) радити у лабораторијама зграде Центра за медицинску биохемију (УЛАЗ ИЗ ЗГРАДЕ УПРАВЕ).

Подсећамо, ово је шеста у низу акција бесплатних превентивних прегледа, које Министарство здравља организује у циљу ране дијагностике и превенције болести,а у оквиру којих је, до сада, прегледано близу 100.000 грађана. Од тог броја, њих више од 2.000 је упућено на даљу дијагностику, чиме је још једном показано да промоција превенције као начина бриге о сопственом здрављу нема алтернативу.С поштовањем,
Управа Клиничког центра Ниш

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш