САОПШТЕЊЕ КЦ НИШ

Поводом квара на водоводно - канализационим инсталацијама, који се догодио у просторијама нове зграде нишког Клиничког центра, Управа ове здравствене Установе издаје следеће саопштење:

„Након пријаве запослених у Центру за медицинску биохемију, који су приметили цурење воде из водоводно - канализационих инсталација у просторије њихове чекаонице, површине 20 квадратних метара, а која се налази у новој згради КЦ Ниш, на нивоу -1, истог тренутка су обавештени сви надлежни органи здравствене установе, одговорни органи који су током изградње вршили надзор радова, као и сами извођачи радова. 

Како је, по уговорној обавези, за нову зграду КЦ, која има употребну дозволу и сву неопходну документацију, наредне две године за отклањање свих потенцијалних кварова задужен искључиво извођач радова, компанија „Инсо“, запослени компаније су у најкраћем могућем року санирали квар и отклонили последице. 

Истог тренутка, надлежне службе су предузеле све потребне контролне процедуре и епидемилошке мере, тако да ни у једном тренутку, здравље и безбедност пацијената и запослених није било угрожено.

О квару на инсталацијама, у истом тренутку обавештено је и Министарство здравља и надлежне службе у Министарству.

Тим поводом, Управа КЦ Ниш, моли све руководиоце, запослене и пацијенте нишког Клиничког центра, да поступају са дужном пажњом и одговорно се понашају према имовини и простору новоизграђене и реконтруисане зграде нишког Клиничког центра, која је у власништву Републике Србије. 

Уједно, моле се сви горе наведени, да поштују унапред прописани кућни ред ове здравствене установе и на тај начин покушају да сачувају један од најсавременијих простора за лечење пацијената, који су,  Град Ниш и читаво становништво добили захваљујући држави, а које, као такво, треба да буде и остане на располагању и наредним генерацијама.“

Управа КЦ Ниш

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш