СВЕЧАНО ОТВОРЕНО ХЕМАТО-ОНКОЛОШКО ОДЕЉЕЊЕ НА КЛИНИЦИ ЗА ДЕЧИЈЕ ИНТЕРНЕ БОЛЕСТИ КЦ НИШ

Након четворогодишњег залагања Националног удружења родитеља деце оболеле од рака- НУРДОР, подршке донатора, Министарства здравља и Управе КЦ Ниш, данас је и свечано отворен новоизграђени простор дечијег хемато-онколошког одељења, које се налази у склопу зграде Дечије клинике за интерне болести нишког Клиничког центра.

Како наводе надлежни, али и они који су учествовали у стварању идејног пројекта и прикупљању средстава, ово је први здравствени објекат овакве врсте и намене у земљи, односно, болница која је саграђена искључиво „по мери најмлађих пацијената али и њихових родитеља“. Како истичу у нишком Клиничком центру, новоизграђено одељење ће умногоме побољшати квалитет лечења најмлађих пацијената, а који нажалост, болују од тешких малигних болести.

- Заиста сам срећан и поносан што је наша Установа, наравно захваљујући залагању свих који су учествовали у реализацији пројекта од самог почетка, пре свега НУРДОР-а, добила овакво једно одељење, које има све оно што је неопходно за најбезбедније збрињавање малих пацијената, а који ће имати све потребне услове за најсавременије лечење, поред, наравно, наших стручних кадрова који већ годинама раде са најмалађим пацијентима, изјавио је генерални директор КЦ Ниш, проф. др Зоран Радовановић.- Ово је још један помак за Ниш и овај део Србије, јер ћемо након отварања дечијег Ургентног центра имати све на једном месту, када говоримо о пружању здравствених услуга најмлађим пацијентима, додао је проф. др Радовановић.

Нови, дограђени простор, симболично у подне, свечано је отворила председница УО НУРДОР-а у Србији, Јоланд Корора, која је том приликом, изразила захвалност свима који су учествовали у акцији прикупљања средстава и том приликом је и симболично, предала кључеве новоизграђеног одељења директору КЦ Ниш.

- Иза нас је четири године велике борбе, много уложеног труда, подршке, исчекивања и вере да заједно можемо до циља и као што видите, наш сан, наш циљ је и испуњен, јер смо захављујући подршци донатора, државе Србије која је пронашла начин да нам рефундира ПДВ који смо платили, али и Управе КЦ Ниш, са којом смо све време имали одличну сарадњу, савладали све препреке и показали да у нашој земљи има хуманих људи, истакла је Корора и пожелела да на хемато-онколошком одељењу борави што мање пацијената.

Испред Мнистарства здравља, које је као партнер учествовало у пројекту изградње хемато-онколошког одељења, свечаном отварању присуствовао је државни секретар, Берислав Векић, који је похвалио ангажовање свих и додао да ће се држава и даље трудити да помаже на сваки могући начин.

- Ми смо дали све од себе и помогли колико је било у нашој моћи да ово одељење буде на време завршено и отворено, што у новцу, што у неопходној опреми, тако да могу да кажем да ћемо се као држава и надаље трудити да помогнемо на сваки могући начин, не само овде у Нишу већ и свуда у Србији, где је помоћ потребна, нагласио је секретар Векић.

Сама изградња новог одељења при Дечијој клиници за интерне болести почела је у мају 2016- године, а организовано је преко 400 акција у којима је учествовало преко 1.000 волонтера. НУРДОР је, уз помоћ многобројних донатора обезбедио више од 70 милиона динара за реализацију читавог пројекта, док је из Републичке касе дотиран остатак од 25 милиона динара

     
     
     
     
     
     
     
 

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш