НИШЛИЈЕ ОПЕТ РЕКЛЕ „ДА“ ПРЕВЕНТИВИ- У КЦ НИШ ОБАВЉЕНО БЛИЗУ СЕДАМСТО ПРЕГЛЕДА

И овог месеца, организовани бесплатни превентивни прегледи у нишком Клиничком центру, привукли су велики број грађана те је у чекаоницама нове зграде нишког Клиничког центра, где су обављани кардилошки прегледи, Клинике за кожне болести и Центра за медицинску биохемију, било на десетине Нишлија заинтересованих за општу  контролу свог здравственог стања.

Већ у прва два сата, примљено је близу две стотине пацијената, а до 16 сати, лекари специјалисти ове здравствене установе у амбулантама и лабораторији КЦ Ниш, обавили су готово седамсто прегледа.

Овог месеца, како је и одређено планом Министарства здравља Републике Србије, грађани су у амбулантама нове зграде Клиничког центра обављали кардиолошке прегледе, док су лекари Клинике за кожне болести, обављали дијагностичке прегледе младежа у циљу раног откривања меланома. Анализу крви на липидни статус и проверу свих параметара везаних за то, обавило је преко 150 пацијената.

И овог месеца, показало се  да је интересовање Нишлија за проверу општег здравственог стања и даље огромно, а као и раније већина грађана контролисала је своје здравље на готово свим пунктовима, навео је проф.др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ, који је додао да је то доказ да је акције државе и Министарства здравља успела и да су медицински радници успели да се приближе пацијентима и „отворе“ врата своје установе свима. – Трудићемо се да и надаље, на овај начин изађемо у сусрет свим грађанима, без обзира на статус њиховог здравственог осигурања и да пратимо трендове за унапређење превентиве у нашој земљи, истакао је проф. Др Радовановић.

Након дијагностичких прегледа, пацијенти су се консултовали са лекарима специјалистима, а они код којих су резултати одступали од нормалних вредности, упућивани су на даље дијагностичке процедуре и лечење.

После сумирања података, у периоду од 08 до 16 часова у нишком КЦ урађено је готово седам стотина прегледа, од којих је неколико пацијената, након кардиолишке дијагностике , упућено на хитно даље лечење.

Подсећамо, ово је осма у низу акција бесплатних превентивних прегледа, које Министарство здравља организује у циљу ране дијагностике и превенције болести, а према статистчким подацима, током првих седам акција у нишком Клиничком центру, Нишлијама је пружено је више од 11 хиљада здравствених услуга.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш