БОЉОМ ПРЕВЕНТИВОМ ДО УНАПРЕЂЕЊА МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА ГРАЂАНА

Следећи и подржавајући намеру државе, Министарства здравља Републике Србије и ресорног министра асс. др Златибора Лончара, да раном дијагностиком и промоцијом превенције, унапредимо здравље свих грађана, овог викенда, Kлинички центар Ниш, односно Центар за заштиту менталног здравља наше установе, организоваће по први пут, својеврсну акцију превентивних прегледа.

У суботу 23.11., у периоду од 7:30 до 14:30 сати, у амбулантама Центра, симболично, а поводом обележавања дана оснивања ове организационе јединице KЦ Ниш, лекари специјалисти ће у амбулантама Центра, саветодавно разговарати са свим заинтересованим грађанима, који имају било какво питање или недоумицу у вези са бољом заштитом свог менталног здравља.

Према речима руководства Центра, циљ акције је, пре свега, дестигматизација и приближавање психијатријске службе читавом становништву.

Грађани који се одазову акцији, моћи ће да добију одговоре на најразличитија питања, од тога, да ли је хронични умор који осећају психогеног порекла, да ли пате од психогене несанице и да ли је бол који осећају психоген, до тога, да ли су депресивни или пак анксиозни.

Осим тога, имаће прилику да добију и психолошко саветовање, у смислу едукације о техникама разрешавања конфликта, решавања проблема, организације времена, вештине комуникације и формирања хијерархије мотива.

Руководство Центра за заштиту менталног здравља, на челу са Управом Kлиничког центра Ниш, овим путем позива грађане, да се одазову у што већем броју и да на тај начин, учине корак напред у заштити свог менталног здравља.


С' поштовањем,
УПРАВА KЦ НИШ

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш