Центар за минимално инвазивну хирургију

Одељење за минимално инвазивну хирургију је основано 15.03.2004. год. у саставу Опште хирургије, са две собе и постељним фондом од 6 кревета. Одељење је имало начелника (др Верољуб Пејчић), одговорну сестру (вмс Словенка Јовановић) и једног доктора специјалисту (др Слободан Јовановић). Све хируршке интервенције су извођене у оквиру операционог блока Опште хирургије, предоминантно хирургија хернија и лапароскопских операција жучне кесе. Центар за минимално инвазивну хирургију је оформљен 01.09.2007. год. као потпуно одвојена организациона јединица Клиничког центра Ниш. Центар функционише и даље у простору, сада већ Клинике за општу хирургију, са истим постељним фондом, директором (др Верољуб Пејчић) и два доктора специјалиста опште хирургије. Након реновирања приземља левог дела блока зграде хирургије, 23.05.2008 год. центар почиње са радом у новим условима. Савремено опремљен простор сада има четири модерно опремљене болесничке собе (једна апартманског типа са купатилом, једна једнокреветна, једна двокреветна и једна шестокреветна). Све собе су повезане звучном и видео сигнализацијом. Центар поседује и просторију за рад одговорне и главне сестре, превијалиште као и канцеларију директора центра. Осим тога поседује и потпуно одвојен, савремено опремљен операциони блок, са поред осталог и модерним апаратом за видеоендоскопске процедуре.Центар за минималнo инвазивну хирургију се предоминантно бави хирургијом кила (отвореном хирургијом, лапароскопским операцијама препонских кила, као и лапароскопским операцијама вентралних и постоперативних кила двокомпонентном мрежицом), хирургијом гојазности пласирањем подешиве шведске желудачне траке (САГБ), лапароскопским операцијама слезине. У Центру за минмално инвазивну хирургију се годишње уради око 1500 различитих хируршких процедура. Нагласак се даје једнодневној хирургији кила у локалној анестезији са пријемом, операцијом и отпустом пацијента у току истог дана.
Одељење за дневну хирургију

  • Одсек за пријем болесника, специјалистичко-консултативну делатност и дијагностику

У Центру за минимално инвазивну хирургију ради 1 доктор медицине специјалиста, 2 лекара на специјализацији, као и 8 здравствених радника.

  • Руководилац центра

Др Бојан Јовановић

  • Помоћник руководиоца центра

Др Вања Пецић

  • Начелник одељења-кабинета

Др Дејан Петровић

  • Главна медицинска сестра - техничар

Игор Николић

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш