27 дец

Данас је у Клиничком центру Ниш урађена први пут ван Београда код пацијента у терминалној фази срчане инсуфицијенције  медицинска процедура LVAD - Механичка потпора раду леве коморе срца. Пацијенту је Конзилијум констатовао изузетно тешко стање и незахвалну прогнозу од још неколико дана живота.

Опширније...

27 окт

Свака донација нишком породилишту итекако је значајна, а данас је стигла нова. Овога пута компанија "ДМ дрогерије" донирала је Клиничком центру Ниш, Клиници за гинекологију и акушерство 5 клима уређаја који су овој клиници неопходни.

Опширније...

27 окт

У среду, 07.10.2015. године, на Старој планини одржана је тактично-показна вежба. Циљ вежбе јбио оспособљеност у планирању, руковођењу, командовању, процени ситуације, доношењу одлука, организацији, садејству, преношењу и извршавању наређења органа Републике Србије у туристичком центру „ Стара планина “.

Опширније...

27 окт

Обавештавамо грађане Ниша и околине као и осигуранике да од 01.10.2015.год је почела са радом амбуланта Клинике за плућне болести , у простору зграде - Центра за Патологију, тако да на неопходне амбулантне код пулмолога неће имати потребе за одлазак на Клинику за плућне болести, која се налази у Кнез Селу.

Опширније...

27 окт

У циљу упознавања здравственог особља са задацима Радне групе за борбу против корупције у систему здравства, на чијем челу је министар Лончар, главни координатор овог тела Марио Спасић посетио је Клинички центар Ниш.

Спасић је упознао управу Клиничког центра Ниш са опредељењем министра Асс. Др Златибора Лончара и целе Радне групе да се санкционише свако коруптивно понашање у здравственом систему, које Клинички центар Ниш већ спроводи, али и да ће кроз сарадњу са пацијентима чланови Радне групе долазити до информације о могућим злоупотребама, које ће бити процесуиране без икаквих изузетака.
Своју посету, Марио Спасић, искористио је да обиђе клинике и центре ииз система Клиничког центра Ниш. Упознао се са радом пријемних амбуланти, хирургије и интерне медицине, коа и особљем и њиховим односом са пацијентима на лицу места.

Управа Клиничког центра Ниш

27 окт

Пријатељи Клиничког центра из Швајцарске, Госпођа Марија Вогел-Борота, Госпођа Хедwиг Стеигмеиер и Господин Петер Вогел посетили су Клинички центар Ниш и обрадовали нас још једном донацијом у низу.
Госпођа Марија Вогаел-Борота, која је иницијатор донација од 2012.године, када је обезбедила Клиничком центру 200 половних електричних кревета, 10 телевизора, 4 лежећа носила, 12 полулежећих покретних столица, 10 седећих колица ...и своју љубав пренела госпођи Хедwиг Стеигмеиер, која је лично крајем августа прошле године донирала 10 нових пулсних оксиметра вредности близу милион динара. Том приликом је уговорена и нова донација прозора за Клинику за плућне болести и туберкулозу у Кнез Селу вредности 588 000 динара од стране Госпође Хедwиг Стеигмеиер и Господина Петера Вогела, који су поделили вредност донације.

Опширније...

27 окт

Пријатељи недавно преминуле Јулије Белеј Баковић из Вашигтона, САД, молекуларног биолога родом из Ниша су подржали иницијативу прикупљања материјалних средстава путем "croud funding" кампање којом се скупило 1.131.888,00 РСД као помоћ онколошкој клиници у КЦ Ниш у знак сећања на њен рад и борбу. Кампања је у свега 3 дана окупила стотину малих донација њених пријатеља са свих меридијана света. Јулија је радила у Међународном Републиканском Институту из Вашингтона на програмима међународног развоја и демократије и борила са метастачким раком дојке 7 година. Од прикупљених средстава купљен је нови ЕКГ апарат (Schiller AT-2) и три нове Браун перистатичке пумбе са 1,000 система, као и 10 система за инфузомате. Добављач ЕКГ апарата фирма Делта Наисса се прикључила акцији донацијом софтвера за ЕКГ апарат у вредности од 2,000 ЕУР. Купљена опрема ће побољшати квалитет лечања пацијената онколошке клинике.

19 окт

По налогу Директора Клиничког центра Ниш, Проф. Др Зорана Радовановића, од наредног викенда (24.-25.10.2015.год) у Центру за Радиологију Клиничког центра Ниш, снимање на магнетној резонанци одвијаће се у још четири додатне смене, суботом и недељом, у преподневној и послеподневној смени.
Приоритет за преглед магнетном резонанцом ће имати пацијенти који су најдуже на листи чекања. Позивање пацијената и инфоримисање о термину прегледа, почеће наредних дана.

21 сеп

21.09.2015.год.

Данас је у просторијама Клинике за нефрологију Клиничког центра Ниш, одржана конференција за медије поводом донације компаније “Fresenius medical care”. Донација се састоји од 10 нових машина за хемодијализу, као и пратећу опрему неопходну за комфор пацијената приликом хемодијализе. Вредност донације је око 100 000 евра. Менаџмент Клиничког центра Ниш се захваљује донаторима на друштвеној одговорности коју су показали и изражава жељу за даљом сарадњом.

Помоћник директора Клиничког центра
Мр. сц мед. др Драган Златановић

 

 

 

25 јун

Компанија  „Дон Дон“ донирала је Клиничком центру Ниш, Клиници за дечије интерне болести инкубатор.
 
Средства за куповину инкубатора прикупљена су у оквиру акције „Динар за куповину инкубатора Клиничком центру Ниш“, која је спроведена на територији града Ниша у периоду од децембра 2014. до априла 2015.год.
 
Конференција за штампу у КЦ Ниш

Опширније...

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш