ВЕСТИ

18 апр

Сви бенефити, нова искуства и размена знања из минимално инвазивне хирургије тема су другог Конгреса минимално инвазивне хирургије абдомена “НАИСА 2024”, који се одржава у Нишу од 17. до 19. априла у организацији Центра за минимално инвазивну хирургију (ЦМИХ) Универзитетског клиничког центра Ниш.

 

Опширније...

02 апр

Нишки кардиолози, предвођени проф. др Томиславом Костићем, на Клиници за кардиологију УКЦ Ниш, уградили су седам микро-пејсмејкера у једном дану и поставили рекорд у овој процедури. Према тврдњи стручњака који се баве овом процедуром, ниједан центар у свету није извео оволики број ових захвата у једном дану.

Опширније...

26 мар

Након вишегодишње паузе у обављању интервенција ласерског разбијања камена у бубрегу и уретеру, у нишком Универзитетском клиничком центру, данас су специјалисти урологије ове здравствене установе, заједно са колегама из ВМА у Београду, поново почели да изводе ове, минимално инвазивне процедуре и то уз помоћ најмодернијег медицинског ласера, који тренутно постоји на тржишту.

 

Опширније...

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш