НОВА ДОНАЦИЈА ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ ПАЦИЈЕНАТА СА ОШТЕЋЕНИМ СЛУХОМ

Клиника за болести уха, грла и носа Клиничког центра Ниш, од данас је „модернија“ за још један, нови, веома важан, дијагностички апарат, који ће према речима стручњака из ове области, итекако значити за правовремено, тачно и прецизно откривање оштећења и проблема са слухом код пацијената.

Нови аудиометар италијанског произвођача “Инвентис”, вредан око 300 хиљада динара, који служи за тестирање очуваности слушног апарата, поклон је познате компаније „Сани Оптик“, која је годинама заступник, светски познатних произвођача слушних помагала “Фонак” и “Соник”.

Како наводе из Управе нишког Клиничког центра, тај поклон ће, у новом простору у који је ОРЛ Клиника недавно пресељена, значајно унапредити квалитет пружања услуга из ове области медицине.

-Наш задатак је да се и убудуће максимално потрудимо да све Клинике и специјалистичке амбуланте, које су пресељене у нови- стари простор некадашњих хируршких Клиника, буду потпуно зановљене у погледу опреме, тако да ми је заиста драго, што руководство Клинике за болести уха, грла и носа већ само предузима кораке у том смислу и што се труде да унапреде „своју кућу“, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш, који се овим путем захвалио представницима компаније „Сани Оптик“, на донацији значајној за пацијенте.

Задовољство због нове апаратуре, сем челника КЦ Ниш, нису крили ни у руководству ОРЛ Клинике, који ће је надаље користити у циљу раног откривања проблема са слухом.

-Заиста сам захвалан на поклону који су наши пријатељи из компаније „Сани Оптик“, која се из ове области, тренутно котира међу најбољима у региону, управо предали нама и као директор Клинике, која представља веома важан део Клиничког центра, ка коме гравитира преко два и по милиона становника из овог региона, навео је проф. др Душан Милисављевић, директор Клинике за болести уха, грла и носа. – Ова донација практично значи, да ћемо од сада имати дигитално очитавање слуха, а не као до сада ручно уписивање степена оштећења. Ово је један велики искорак у квалитету и у брзини дијагностике, додао је проф. Милисављевић.

Представници копманије „Сани Оптик“ истакли су да су поносни на дугогодишњи рад, али и на сарадњу са ОРЛ Клиником нишког Клиничког центра, која траје дужи низ година и заснива се на заједничкој бризи о пацијентима оштећеног слуха, кроз праћење рехабилитације слушно оштећених особа, посебно деце. Наводе и да је овај аудиометар специфичан по томе, што је везан за ПЦ и омогућава креирање једне солидне базе која ће олакшати запосленима праћење пацијента.

 - Сви подаци се чувају у софтверу и они омогућавају здравственом раднику да прате, до каквих је промена дошло у самом аудиограму и на којим фрекфенцијама је дошло до промене, а ову опрему је могуће надоградити неким другим компитабилним уређајема, а у циљу још прецизније дијагностике“, објаснила је Весна Стојаковић из Сани групе и додала да им је заиста што су могли да помогну на овај начин.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш