НИШКИ ЖАНДАРМИ И ОВЕ ГОДИНЕ ПОКЛОНИМА ОБРАДОВАЛИ НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ НИШКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА

Већ по традицији, шесту годину заредом, нишки одред Жандармерије је, са малим закашњењем због обављања професионалних дужности и задатака и за ове новогодишње и божићне празнике, даривао поклон пакетиће малишанима који се тренутно лече на дечијим клиникама нишког Клиничког центра. 

Као и претходних година, нишки Жандарми су и ове, прикупили средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу, која јануарске дане проводе у постељама Дечије Интерне и Клинике за дечију хирургију Клиничког центра Ниш. 
 

Овога пута, з разлику од претходних година, припремили су чак стотинак пакетића, пажљиво одабраних, по узрасту и полу најмлађих пацијената 

 

Како наводе у Управи нишког Клиничког центра, овај хумани гест жандарма, који је већ постао традиционалан, показује да ова установа увек може да се ослони на њих.

- Заиста смо захвални што наши пријатељи из нишког одреда Жандармерије годинама брину о нашим најмлађим пацијентима и наравно да то свим малишанима, који празничне, додуше сада, с обзиром на то да је са малим закашњењем, могу да кажем и јануарске дане, проводе у болничкој постељи заиста значи, јер су њихови осмеси, када добију поклоне довољан доказ за то, истакао је први човек нишког Клиничког центра, проф.др Зоран Радовановић, који је додао, да деца тиме знају да поред здравствених радника Установе и други људи државе брину о њима и поред тога што раде врло тежак и опасан посао.

.

 

У нишкој Жандармерији наводе да су на овај начин управо хтели да покажу да су, сем професионалних послова које обављају и друштвено одговорни.

 

- Желимо да покажемо хуманост и да желимо да помогнемо у сваком смислу, као и да смо за све наше грађане увек ту и на услузи, рекао је помоћник команданта нишког Одреда, потпуковник Иван Ваљаревић. - Осим овога што смо сада припремили и донели дечици, наредних дана, након договора са надлежнима са Клиника, доставићемо и још понешто, а све у зависности од договoра са Управом нишког Клиничког центра, наравно.

И на самим Дечијим клиникама, нису крили задовољство због поновне акције Жандармерије.

Ми имамо већ одличну сарадњу са Жандармеријом годинама, заједно учествујемо у спасавању и збрињавању деце приликом саобраћајних незгода и несрећа и драго ми је заиста што су ево и ове године нишки жандарми испоштовали традицију и обрадовали све пацијенте, како наше, тако и Клинике за дечије интерне болести, истакла је проф. др Анђелка Славковић, директорка Клинике за дечију хирургију.

- Мени је заиста драго што су ови људи по ко зна који пут показали да су хумани и да желе да помогну, као и да су врло пажљиви, јер су сваки пакетић правили засебно, гледајући пол и узраст наших малих пацијената који, изјавила је директорка Дечије клинике за интерне болести, проф.др Емилија Голубовић.
 

 

     
     

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш