137 МЕДИЦИНСKИХ И НЕМЕДИЦИНСKИХ РАДНИKА KЦ НИШ, ОД ДАНАС СА УГОВОРОМ О РАДУ НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ

Добре вести за 137 породица, чији су чланови радници Kлиничког центра Ниш. Од данас ће, сви они који спадају у медицински и немедицински кадар, а који су одабрани на последњем конкурсу, после вишегодишњег рада у највећој здравственој установи терцијарног типа у региону, захваљујући ангажовању државе, Министарства здравља и Управе нишког Kлиничког центра и званично постати запослени, са уговором о раду на неодређено време. Држава је испоштовала и још једно обећање, те је и 11 младих талената, након шестомесечног рада на одређено у нишком Kлиничком центру, данас добило уговоре за стално запошљење. 

Посао „за стално“ добило је 62 медицинских сестара и техничара различитих смерова, којима ускоро истиче уговор, а који су радили на одређено време до 2 године. Могућност да и званично постану запослени нишког Kлиничког центра, добило је и 75 немедицинских радника, који су до сада у овој установи, били ангажовани на привремено- повременим пословима.

- Ово је велики дан за нашу установу, држава је испунила обећање, као што је и договорено на последњем састанку, који смо заједно са нашим репрезентативним синдикатима имали у Министарству здравља, ми смо сада, свим овим људима решили животно питање, јер су они својим квалитетом рада, њиховим трудом и залагањем годинама, то и заслужили, истакао је проф. др Зоран Радовановић, први човек нишког Kлиничког центра. – Наравно да нам је намера и да преостале људе, мислим на медицински и немедицински кадар, који није примљен на овом конкурсу уговоримо и верујем да ће и конкурс за њих, након договора са Министарством и када буду испуњени услови, бити расписан ускоро, додао је генерални директор.

Kако наводе надлежни у Управи Kлиничког центра Ниш, многи од сада, запослених за “стално”, радили су и по десетак година и дуже, тако да је ово само доказ, да се упорност и лојалност исплати, као и да држава брине о својим грађанима. Један од таквих примера је 41- годишња Данијела Јовановић, која каже да је овај уговор, “испуњење њених снова”.

- Ја сам 10 година радила у Kлиничком центру Ниш по уговору о привремено- повременим пословима, пресререћна сам јер могу да радим у својој земљи и својој породици обезбедим сигурност, тако да желим да се искрено захвалим држави, Министарству и пре свега проф. Радовановићу који је испоштовао своје обећање и омогоћио нам да добијемо посао на неодређено време, истакла је Данијела.

Сем ових 137-оро радника, данас су уговоре за рад на неодређено време, добили и млади таленти, најбољи студенти, који су у претходних шест месеци доказали да заиста заслужују посао, кажу у Управи KЦ Ниш.

- Поносан сам што ће и ови млади људи радити у нашој земљи, у нашој установи, што ће пружити максимално квалитетну услугу и лечење пацијентима, те подсећам, да сада они имају све правне основе за пријаву специјализација, доктората и свега онога што им је и обећано приликом запошљавања и свечане доделе уговора на одређено време пре пола године, нагласио је проф. Радовановић.

У руководству Kлиничког центра Ниш, најавили су да ће у наредном периоду, за пар месеци, бити и нових конкурса и запошљавања, те ће на тај начин, ова здравствена установа оправдати поверење и огромно улагање државе, али и омогућити да ти људи раде у најбољим могућим условима, на најмодернијој апаратури, а да ће за пацијенте, квалитет пружања здравствених услуга бити на још вишем нивоу.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш