НЕМАЧКА АМБАСАДА И ОРГАНИЗАЦИЈА „ХЕЛП“, УРУЧИЛИ ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ

Клиника за анестезију и интензивну терапију нишког Клиничког центра Ниш, захваљујући развојној сарадњи Немачке и уз подршку Амбасаде СР Немачке, од организације „Хелп“, на поклон је добила четири преносна пулсна оксиметра, апарате који мере засићеност крви киеоником и то са целокупном  припадајућим опремом..

Како наводе струћњаци из области анестезиологије, реч је о мониторским системима, који су често неопходни како би се обезбзедио безбедан транспорт пацијената, који често, поред интензивне неге, захтевају додатну дијагностику.

„Друштвена одговорност коју је показала организација ХЕЛП, преко Владе Немачке и компаније „ДЕМ“, која је такође учестовала у овој, нама заиста вредној донацији, заиста се показала немерљивом, а резултат тога је управо ова донација. Ова четири преносна оксиметра, свакако ће додатно побољшати безбедност свих пацијената Клиничког цнетра Ниш, јер ћемо их ми користити у свакодневном раду у праћењу најтежих пацијената, како у јединци интензнивне неге у новој згради КЦ Ниш, тако и на дечијој анестезији, где се лече наши најмлађи, али животно угрожени пацијенти“, истакао је проф. др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезију и интензивну терпаију нишког Клиничког центра.

У организацији ХЕЛП, кажу да се ова организација, између осталог, управо бави и помоћи установама у кризним временима.

Клинички центар у Нишу био је нажалост, једно веће жариште. Организација ХЕЛП прати ситуацију на терену и ми смо, уз помоћ наших донатора, контактирали Клинику и учинили да сазнамо које су им потребе. Амбасада Немачке, у овом случају, кроз развојну сарадњу је препознала ову потребу и решила да финансира овај пројекат, тако да смо ми данас, коначно на испоруци артикала који су били неопходни Клиници и надамо се да ће их што мање користити, али ето и побољшати третман пацијената када је то неопходно“, кизјавила је Маша Бубањ испед ХЕЛП-а.

Вредност донације износи готово 3 милиона динара, а новац је обезбеђен од стране Амбасаде СР Немачке. Сем Немаца, и компанија „ДЕМ“ из Новог Сада, донирала је Клиничком центру Ниш, још два пулсна оксиметра.

     
     


 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш