САОПШТЕЊЕ

Пацијент Д.П. стар девет година из Врања, који је 08.04.2021. примљен на Клинику за дечије интерне болести Универзитетског клиничког центра Ниш, због обостране упале плућа и потврђене Sars CoV 2 инфекције, преминуо је ноћас.

Пацијент је седмог дана од пријема на Клинику за дечје интерне болести, стављен на апарат за механичку вентилацију (респиратор) и више пута је примао деривате крви и плазму реконвалесцената. Због акутног клиничког погоршања , реинтубиран је 25.04.2021.

У току ноћи 26.04.2021. дошло је до наглог пада сатурације и срчане фреквенце. Примењене су све мере реанимације али нажалост пацијент није на њих одреаговао.

Иначе, пацијент је имао неколико озбиљних придружених болести које су угрожавале његово здравствено стање и пре инфекције Sars CoV 2, а које су додатно отежале саму инфекцију и допринеле коначном исходу.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш