ПОТВРДА КВАЛИТЕТА РАДА УКЦ НИШ, АКРЕДИТАЦИЈА НА НАЈДУЖИ ПЕРИОД ОД СЕДАМ ГОДИНА

Универзитетски клинички центар у Нишу добио је акредитацију на период од седам година. То је највиши степен акредитације медицинских установа, а уследио је након дугогодишњег процеса унапређења квалитета здравствене заштите и безбедности пацијената.

„У месецима који су иза нас, један добар и квалитетан тим запослених у УКЦ Ниш, урадио је велики посао. Ја вам се од срца захваљујем на труду и енергији коју сте уложили да наш клинички центар буде најбољи.

Ово је важан моменат у историји УКЦ Ниш. Моменат када ова важна здравствена установа на југоистоку Србије добити акредитацију и то не неку пролазну, кратку, већ максимум онога што Агенција може да да-акредитацију на седам година. Акредитација је квалит,стандарди који морају да се поштују . Ово штити пацијенте али и лекаре јер у медицини нема импровизације“, истакао је директор УКЦ Ниш, проф.др Зоран Перишић.

Представник Агенције за акредитацију здравствених установа у Србији Владе Давковски, приликом уручења сертификата о акредитацији, истакао је да је ово велика ствар за УКЦ која је највећа здравствена установа на југоистоку Србије.

„Испуњени су наши највиши национални стандарди и зато је установа и оцењена највишом оценом и добила акредитацију на седам година што је највећа оцена коју једна здравствена установа може да добије. Додела саме акредитације заправо представља наставак рада на унапредјењу квалитета здравствене заштите и почетак усвајања препорука које је на основу увида у рад УКЦ Ниш дао тим Агенције за акредитацију“, рекао је Давковски.

Главни координатор у поступку акредитације проф.др Даница Тиодоровић, изразила је захвалност целом колективу на огромном ангажовању и раду и на томе што је овако велики посао завршен у изузетно кратком року.

„Поносна сам што сам део највеће здравствене установе у Србиј која је једина оцењена највишом оценом и акредитована на седам година. Наравно, пред нама је још доста рада. Акредитација се не завршава сада, то је један континуирани процес и могу да кажем да много тога тек сада почиње. Свесни смо да је сертификат први степеник ка даљем раду како бисмо били још бољи“, истиче проф.др Тиодровић, помоћница директора УКЦ Ниш за образовну и научно-истраживачку делатност.

Универзитетски клинички центар Ниш је највећа здравствена установа јужно од Београда која је добила акредитацију на седам година, што је највиши степен оваквог признања

     
   

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш