УРУЧЕНЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ НАГРАДЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Поводом лекарске славе Свети врачи Козма и Дамјан, лекарска Комора Србије доделила је традиционалне награде и повеље заслужним лекарима у Србији, као и посебне награде истакнутим лекарима у борби против COVID 19 инфекције.

Одликовање за животно дело припало је кардиологу проф.др Зорану Перишићу , директору Универзитетског клиничког центра Ниш и професору нишког Медицинског факултета.

Професор Перишић на месту начелника Одељења за инвазивну дијагностику и пејсмејкере Универзитетског клиничког центра у Нишу био је од 1994. године, где је развио нове кардиолошке дисциплине и учинио их доступним грађанима целог региона. Од 2020. налази се на челу највеће здравствене установе у овом делу Србије.

Аутор је две монографије, коаутор више уџбеника, аутор и коаутор преко 350 стручних радова.

“Да би успели у животу потребан вам је рад али и да имате мало среће. Ја сам имао ту срећу да сам добио прилику да стварам, да сам добио прилику да оформим неке нове службе, да створим пејсмејкер центар, да покренем инвазивну и интервентну кардиологију, да обезбедим да се 24h покрива акутни инфаркт миокарда, да први у Србији а неке ствари и први на Балкану у интервентној кардиологији урадим. Али, мој највећи успех су млади људи које сам учио и то што данас могу рећи да имам ученике који су бољи од мене. Мислим да је то сан сваког учитеља, а ја сам тај сан испунио. Сада у овој фази своје каријере, на месту на коме се налазим, имам прилику да креирам и одлучујем о неким стварима важним за терцијарни ниво здравства у Србији и да будем на овој позицији део овог снажног здравственог система који је показао у овим тешким временима да не стоји него иде напред. Лекарска Комора је оно везивно ткиво које спаја струку ,министарство , а и сама је један важан центар моћи. Због тога ми је ово признање нешто што ћу памтити целог живота и што ми изузетно значи”, рекао је проф.Перишић приликом уручења признања.

Поред овогодишњег највишег признања, лекарима Универзитетског клиничког центра отишла су бројна признања. Плакетом коморе награђена је Лидија Ристић, пулмолог из Ниша. Новоустановљена награда лекарске Коморе Србије за остваривање изузетних резултата на почетку стручне каријере, додељена је др Миодрагу Ђорђевићу. Поред традиционалних награда, посебне награде уручене су и лекарима из свих здравствених установа у Србији који су се истакли у борби против корона вируса, а највећи број њих је управо из УКЦ Ниш.

Награде лекарске Коморе Србије, додељују се на предлог лекара,чланова Коморе из целе Србије.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш