НАГРАЂЕН ТРУД И РАД НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА МЕДИЦИНСКИХ ФАКУЛТЕТА У СРБИЈИ

У оквиру Програма запошљавања најбољих дипломаца, уговор о раду, докторске студије или специјализацију, добило је 711 младих лекара у Србији. Међу њима су они који имају просек изнад девет на неком од државних медицинских факултета у земљи, као и најбољи у средњим медицинским школама.

Уговоре о раду, најбољим дипломцима је уручио председник Србије Александар Вучић.

"Ви сте својим учењем и радом показали да сте испред осталих. Зато желимо да останете овде, да најбољи буду у Србији, а порука државе је да ће учинити све да радите у бољим условима", овим речима се председник Србије обратио најуспешнијим дипломцима медицинских факултета и средњих школа у Србији, на свечаности поводом уручивања уговора о раду.

Председник је истакао да ће млади стручњаци веома брзо научити да је лако држави да у једном тренутку једнократно да новац, али да када се неко запосли на стално, онда се држава обавезује да исплаћује плате и све друго 30 или 40 година. Он је изразио уверење да ће држава имати снаге да настави са побољшањем животног стандарда медицинског особља, и да ће лекари, медицинске сестре и техничари моћи да планирају будућност у својој земљи.

     

Међу најбољим дипломцима који су сада добили посао је и 21 најбољи дипломац Медицинског факултета у Нишу. Ови млади људи добили су прилику да од 1.јануара 2022. године буду лекари Универзитетског клиничког центра Ниш.

„Ово је велики дан и за ове младе лекаре и за здравствене установе које добијају раднике са највишим просечним оценама. Надамо се да ће бити часни и добри доктори какви су и студенти били“,рекао је директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић поводом пријема младих лекара.

Најбољи дипломци задовољни су што је држава препознала њихов труд и додају да добијају посао који су сањали шест година.

У оквиру Програма запошљавања најсупешнијих, који је Министарство здравља покренуло 2018. у Србији је до сада је запослено 511 лекара , од тог броја 108 лекара запослено је у УКЦ Ниш.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш