ПОКОЛНИ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ ДЕЧИЈИХ КЛИНИКА СТИГЛИ И ИЗ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „ДР МИОДРАГ ЛАЗИЋ“

Ученици медицинске школе „др Миодраг Лазић“ на иницијативу Ученичког парламента, а кроз хуманитарну акцију „ Чар на дар“, донирали су играчке за пацијенте на Одељењу хематоонкологије Клинике за дечије интерне болести УКЦ Ниш.

Помоћница директора медицинске школе „др Миодраг Лазић“ Љиљана Јеленковић каже да су њихови ученици одговорни млади људи те су акције прикупљања помоћи како за установе тако и за појединце којима је помоћ потребна , честе у њиховој школи

.

„ Ученички парламент наше школе је до сада организовао акције за установу Мара, дом Душко Радовић као и за појединце којима је помоћ била потребна. Више пута годишње, у холу наше школе налази се тзв. „хуманитарна кутија“ за прикупљање прилога ученика али и запослених у школи. Управо тако су и прикупљена средства за играчке које смо донели дечијој клиници“.

   

 

Поклон који су представнице Ученичког парламента Јелена Дејановић и Мила Здравковић, донеле Клиници за дечије интерне болести, садржи играчке које су биране на основу договора са представницима клинике.

Како истичу у медицинској школи, иако су непосредни контакти уназад две године ређи због осетљиве епидемиолошке ситуације, сарадња између ове образовне институције и највеће здравствене установе у овом делу Србије Универзитетског клиничког центра Ниш , је интезивна на свим пољима.

     
     
     
     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш