ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА "ПРАВОСЛАВНИ ВОЛОНТЕРИ У ЗДРАВСТВУ" У УКЦ НИШ

Универзитески клинички центар Ниш и Епархија Нишка, од данас ће и званично заједнички спроводити пројекат „Православни волонтери у здравсту“. Уговор о сарадњи потписали су Епископ нишки г. Арсеније и директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић.

Овим уговором регулисани су статус и опсег делатности хуманих волонтера, који ће својим несебичним залагањем допринети олакшању рада здравствених службеника, а последично и побољшању неге пацијената. За координатора волонтерске службе при Универзитетском Клиничком центру Ниш постављен је др Александар Николић, анестезиолог.

Приликом даншњег сусрета у Универзитетском клиничком центру, Епископ нишки Арсеније истакао је значај пројекта „Православни волонтери у здравству".

Овај пројекат је заједнички подухват Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин" и Универзитетског клиничког центра Ниш. Ово је значајан пројекат пре свега за оне којима је помоћ потребна, а то су пацијенти ове установе. Драгo нам је да се велики број волонтера већ јавио, а међу њима има и студената медицине што ме посебно радује“, истакао је Епископ нишки .

„Сарадња Универзитетског клиничког центра и Епархије нишке одувек је на завидном нивоу, а овај пројекат је посебно значајан јер ће спроводити оно што наша вера проповеда, а то је помоћ сваком коме је помоћ потребна. Драго ми је да међу пријављеним волонтерима има и наших будућих колега лекара“, рекао је овом приликом директор Универзитетског клиничког центра Ниш.

До сада се за овај пројекат пријавило преко двадесет волонтера, а Православна Епархија нишка још једном је позвала све заинтересоване да узму учешћа у овом племенитом делу, како би, носећи бремена један другога, по речима Светог Апостола Павла, испунили закон Христов .

Иначе, волонтери ће проћи основну обуку од стране лекара и медицинског особља УКЦ Ниш , а посао који буду обављали у УКЦ свакако неће подразумевати посао за који су квалификовани искључиво медицински радници .

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш