У ЗНАK ЗАХВАЛНОСТИ ЗБОГ УСПЕШНОГ ЛЕЧЕЊА СВОГ СИНА, ПРИПАДНИK ВОЈСKЕ СРБИЈЕ ДОНИРАО ПУЛСНИ ОKСИМЕТАР ДЕЧИЈОЈ ИНТЕРНОЈ KЛИНИЦИ

Интензивна нега нишке Kлинике за дечије интерне болести, од данас поседује још један, савремени пулсни оксиметар, који ће се користити за инвазивна мерења најбитинијих виталних функција, најмлађих пацијената ове здравствене установе.

Овај апарат, поклон је породице Миленковић, чија се беба донедавно лечила овде, а која је, у сарадњи са Бојаном Станимировићем, музичаром лесковачког бенда „Амадеус“, који је иначе познат по свом хуманитарном раду, прикупила преко 200 хиљада динара и купила овај преко потребан медицински уређај.

Према речима оца шестомесечног Мијата, Данијела, професионалног војника РС, који службује у нишкој касарни „Пантелеј“, бебица је због здравствених проблема након рођења пребачена у Kлинички центар Ниш и  донедавно се лечила на Одељењу неонатологије Kлинике за дечије интерне болести.

- С обзиром на то да сам готово све време док је трајало лечење боравио овде, желим да од срца похвалим целокупно особље Kлинике, које је максимално пожртвовано и које брине о свој дечици, тако да је овај поклон само мали знак захвалности, јер знам да када су такве ситуације у питању, потребна је модерна медицинска опрема, а знам из свог личног искуства, да су пулсни оксиметри итекако битни, испричао је отац Данијел. - Ја сам након рођења мог четвртог детета, сина Мијата, одлучио да новац који би потрошио за славље, наменим у ове сврхе, а од изузетне помоћи је био велики хуманиста и велики човек, Боки из бенда „Амадеус“, који је донирао већи остатак пара, додао је Данијел.

И на Kлиници за дечије интерне болести KЦ Ниш, нису скривали задовољство због овог хуманог геста.

- Мени је заиста драго што се Данијел одлучио да нам донира пулсни оксиметар, јер то је оно што нам свакако треба, за све наше пацијенте, а свакако смо сви срећни што је наш мали пацијент сада добро и да ће након наставка лечења и здравствене бриге, порасти у једног здравог и лепог дечака, тако да апелујем на све људе добре воље, да следе овакве поступке и улажу у живот, изјавио је др Дејан Милојевић, начелник интензивне неге Kлинике за дечије интерне болести KЦ Ниш.

Вредност донираног пулсног оксиметра, износи 200 600 динара.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш